Wat tenslotte het volle leven uitmaakt
is de kans te hebben gekregen veel van zichzelf aan anderen te geven...
(Teilhard de Chardin)

De naam ‘Terre du Nord’ is een verwijzing naar hoeve ’t Groot Noordhof, in Ramskapelle bij Nieuwpoort waar onze dromen van morgen vorm krijgen.

Keramiek maakt al een kleine 20 jaar deel uit van mijn leven. Toen het duidelijk werd dat we een zorggezin hadden, was klei voor mij de route om even te ontsnappen en te ontspannen. Om opgeladen weer de zorg op te pakken.

De werk/zorg/leef balans kwam in 2015 zo onder druk te staan dat ik mijn carrière als architect goodbye zei en naast zelfzorg enkel nog aan kleien toekwam. Een zorg-burnout noemde de dokter het. Wat het ook was, het zorgde er voor dat we alles eens op een rijtje zetten en besloten om een grote sprong te maken met ons gezin.

Dus nu zijn we volop met ons gezin, en een massa aannemers :-)
een B&B in de Westhoek aan het bouwen.

Maar niet zomaar een plek voor een bed en een ontbijt, geserveerd op eigen keramiek trouwens, maar veel meer...

Er is één woord dat onze missie duidelijk maakt ; OMARMEN
Dat is wat we doen, jou omarmen, zoals je bent, op een zalige plek waar je helemaal tot rust kan komen, zonder focus op beperkingen, waar we open staan voor iedereen, met respect voor ieder zijn eigenheid. Zodat iedereen zich hier goed voelt. Of je nu verblijft in de b&b, met je handen in de klei komt werken, een locatie zoekt voor je meeting en teambuilding of misschien wel een combinatie van dit alles.

Een tweede woord is  VERBINDEN
Niks moet, veel mag. Hier kan je verbinding maken met jezelf, bestaande verbindingen hechter maken of nieuwe verbindingen maken. Het gebouw is ontworpen met jou als gast in ons hoofd, er even tussen uit in een warme en huiselijke sfeer. Het gebouw zal een soort frame-work zijn waar je samen tijd kan doorbrengen of helemaal op jezelf kan blijven.

en dan mijn favoriete woord...INSPIREREN
We willen ons verhaal delen, mensen inspireren met onze visie, omdat ik er van overtuigd ben dat het mensen hun denken en hun manier van kijken naar de dingen kan veranderen.

  • Als creatieve mensen. We doen de inrichting alsof het voor ons zelf is bedacht, met mooie dingen die je hart beroeren, duurzaam gemaakt uit eerlijke materialen, zelf of door even bevlogen makers.
  • Als ouders in een zorggezin. We dromen van een inclusieve wereld, een wereld waar niemand veroordeeld wordt door zijn beperkingen, maar geprezen wordt voor zijn talenten. Een wereld waar er plaats is voor iedereen, waar de grens tussen de maakbare en de echte wereld verzacht is. Waar het staren van de mensen omgezet is in een oprechte vraag. Waar het wegkijken omgebogen is in gemeende interesse in de andere. Waar het oordelen en het roddelen verandert in een helpende hand.
  • Als architect van het gebouw en zijn omgeving, door onzichtbare aanpassingen te doen om te zorgen voor een minimum aan frustraties. We zijn er van overtuigd dat een goeie en warme, huiselijke inrichting helpt om zich goed te voelen, om goed te kunnen zorgen of goed verzorgd te worden.
  • Maar ook met onze ideeën over duurzaamheid. Van materiaalkeuzes tot de off-grid gedachte voor het maken van eigen energie. Een gedachtegang die we doortrekken in de keramiek maar ook straks in het onderhoud en het uitbaten.

Kortom we willen een pure plek bieden waar iedereen zichzelf kan zijn, er even tussen uit kan zijn. Om tijd voor zichzelf te nemen, te rusten, zich te ontwikkelen, te verbinden. Een kleine of grote pauze om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan, want je kan alleen maar zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

Welkom ergens deze zomer 2022

groeten van Nathalie en Kris, Mathieu & Thomas

Terre Du Nord op Joe FM!