“The best is yet to come”

De naam ‘Terre du Nord’ is een verwijzing naar hoeve ’t Groot Noordhof, in Ramskapelle bij Nieuwpoort waar onze dromen van morgen vorm krijgen.

Als ouders van een bijzonder nest besloten we 3 jaar geleden ons leven om te gooien en verwierven we een hoevegebouw op deze unieke locatie.

Terre du Nord gaat over klei, jazeker, maar ook zoveel meer.

Keramiek maakt al een kleine 20 jaar deel uit van mijn leven. Toen het duidelijk werd dat we een zorggezin hadden was klei voor mij de route om even te ontsnappen en te ontspannen. Om opgeladen weer de zorg op te pakken.

De werk/zorg/leef balans kwam in 2015 zo onder druk te staan dat ik mijn carrière als architect goodbye zei en naast zelfzorg enkel nog aan kleien toekwam. Een zorg-burnout noemde de dokter het. Wat het ook was, het zorgde er voor dat we alles eens op een rijtje zetten en besloten om een grote sprong te maken met ons gezin.

We hadden na wat zoeken een ideale locatie gevonden om onze droom waar te maken.

Terre du nord is geboren vanuit onze wens om een warme plek te maken zonder focus op beperkingen, waar we open staan voor iedereen, met respect voor ieder zijn eigenheid.

Het is onze drijfveer dat iedereen zich hier goed voelt. Of je nu verblijft in de b&b, met je handen in de klei komt werken, een locatie zoekt voor je meeting en teambuilding of misschien wel een combinatie van dit alles.

We dromen van een inclusieve wereld, een wereld waar niemand veroordeeld wordt door zijn beperkingen, maar geprezen wordt voor zijn talenten. Een wereld waar er plaats is voor iedereen, waar de grens tussen de maakbare en de echte wereld verzacht is. Waar het staren van de mensen omgezet is in een oprechte vraag. Waar het wegkijken omgebogen is in gemeende interesse in de andere. Waar het oordelen en het roddelen verandert in een helpende hand.

Wij willen met Terre du Nord bijdragen aan een betere wereld voor iedereen maar vooral voor mensen met een zorgend leven.

We willen een plek bieden waar iedereen zichzelf kan zijn, er even tussen uit kan zijn. Om tijd voor zichzelf te nemen, te rusten, zich te ontwikkelen, te verbinden. Een kleine of grote pauze om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan, want je kan alleen maar zorgen als je goed voor jezelf zorgt.

We willen een pure plek zijn, waar je rust vindt, maar ook geïnspireerd wordt.

We willen mensen inspireren met de visie dat een goeie en warme, huiselijke inrichting helpt om zich goed te voelen, om goed te kunnen zorgen of goed verzorgd te worden.

We willen ons verhaal delen, mensen inspireren met onze visie, omdat ik er van overtuigd ben dat het mensen hun denken en hun manier van kijken naar de dingen kan veranderen.

Ik wil mensen helpen om even mee in de arena te staan, om hun mening bij te schaven. Je mag alleen maar oordelen als je mee in de arena staat. Thanks Brene!

We worden zelf enorm blij van een persoonlijk onthaal, het in de watten gelegd worden en een vriendelijke en oprechte gastvrijheid, dat we ook andere mensen dat willen laten ervaren. We willen een plek maken met een echt thuisgevoel, een plek waar je jezelf kan en mag zijn, herinneringen maakt en op verhaal kan komen.

Het gebouw is ontworpen met jou als gast in ons hoofd, er even tussen uit in een warme en huiselijke sfeer. Het gebouw zal een soort frame-work zijn waar je samen tijd kan doorbrengen of helemaal op jezelf kan blijven. Niks moet, veel mag. Hier kan je verbinding maken met jezelf, bestaande verbindingen hechter maken of nieuwe verbindingen maken.

Tijdens het hele bouwproces is duurzaamheid één van onze kerngedachten geweest. Van materiaalkeuzes tot de off-grid gedachte voor het maken van eigen energie. Nu in de keramiek maar ook straks in het onderhoud en het uitbaten. We doen de inrichting alsof het voor ons zelf is bedacht, met mooie dingen die je hart beroeren, duurzaam gemaakt uit eerlijke materialen, zelf of door even bevlogen makers.

Because we care...

Beleef de luxe van het beste op vlak van uw zit- en slaapcomfort.

Proef van een pure en authentieke keuken, met een voorliefde voor lokale producten en met passie bereid.

Ervaar hoe onzichtbare aanpassingen zorgen voor een minimum aan frustraties.

Welkom ergens rond de zomer van 2021

groeten van Nathalie en Kris, Mathieu & Thomas

Terre Du Nord op Joe FM!