FedEx -> ->

Ken je de film "Cast Away" uit 2000 . De film gaat over Chuck Noland, vertolkt door TOM HANKS, een man die neerstort met zijn vliegtuig en moet zien te overleven op een onbewoond eiland. Het verhaal is gebaseerd op het boek Robinson Crusoe, maar de regisseur heeft het verhaal behoorlijk aangepast.

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij het koerierbedrijf FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt, komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland.

Het duurt niet lang voordat hij ontdekt dat hij helemaal alleen op het eiland is. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar mogelijkheden om te overleven. Hij vindt een aantal pakketjes terug uit het vliegtuig, die hij in eerste instantie bewaart vanuit zijn arbeidsethos. Pas later opent hij de pakjes om zichzelf te helpen met overleven.

De film gaat over vriendschap, maar ook over het kunnen omgaan met de omstandigheden zoals ze zich voordoen. Ik heb er voor ons een wijsheid in gezien, waaraan ik telkens aan herinnerd wordt als ik een vrachtwagen van FedEx zie, en geloof me op onze nieuwe plek, met zicht op de autostrade, is dat regelmatig...

(ik zei zicht op de autostrade, horen doen we ze niet.... ;-)

benieuwd naar 'mijn' wijsheid?

Het heeft te maken met golven en boten...

Zo zal hij eerst een overblijfsel van een reddingsboot uit het vliegtuig gebruiken om de oceaan in te gaan. Niks voorbereid, geen eten of drinkbaar water meegenomen, geen beschutting tegen de weersomstandigheden, Maar al heel snel merkt hij dat het bootje onbestuurbaar is en wordt hij terug op het eiland gegooid.
Na een viertal jaar plant hij een tweede poging....
een echt vlot, te besturen, met zeil en afdakje, voorraad voedsel en drinken mee.
Na dagen op zee te hebben gedreven, is hij behoorlijk uitgeput. Daarnaast is hij Wilson kwijtgeraakt. Dan vindt de bemanning van een vrachtschip hem en nemen ze Chuck mee naar de bewoonde wereld.

mijn moraal? Dat je de omstandigheden, de golven (hun aantal, hun kracht ) niet kunt veranderen maar wel de zeilen en de boot kan aanpassen.

Voila, dat is ook een beetje ons verhaal.
Al jaren een zee,
met (vele) kleine golven of één grote golf
storm of misschien wel geen wind
en dan moeten we de zeilen bijstellen
of het vlot wat vertimmeren...
de volgende jaren zullen niet anders zijn,
maar als we genoeg veerkracht hebben,
komen we er wel.
en af en toe eens op het eiland zitten
in de zon opladen
kan ook deugd doen...

wedden dat je de volgende keer 
ook een glimlach op je gezicht krijgt
als je die FedEx vrachtwagen ziet...

dank je wel aan wikepedia, ik ben echt geen film nerd...

En wil je nog een marketing wist-je-datje?
als je tussen de E en de x kijkt zit er een pijltje in verwerkt -> ->->
symbool dat het daar vooruit gaat...
ja dat is ook altijd onze richting 
en omdat mijn hoofd altij vol zit met quotes, 
nog eentje om het af te leren:
"don't look back, you're not going that way..."

Terre Du Nord op Joe FM!